Typtien

De computer speelt tegenwoordig een grote rol in de maatschappij. De dag van vandaag leren kinderen op steeds jongere leeftijd met de computer omgaan. Ook op school is de computer niet meer weg te denken.

Ik leer kinderen, in kleine groepjes, typen in een handomdraai. Het bewust met iets anders bezig zijn om het onbewuste in één keer te automatiseren, dat is waar Typtien om draait. In deze cursus worden de letters aangeleerd a.d.h.v. rijmpjes en versjes. Ik leer de kinderen de letters motorisch automatiseren zonder eindeloze herhalingen en typen zonder te kijken, dat is de unieke aanpak van Typtien. Bij dit leren blind typen maak ik gebruik van alle leerkanalen zoals motorisch-tactiel, visueel, auditief, geheugen, redeneren, ... Deze cursus is voor elk kind vanaf het 3de leerjaar, ook voor kinderen met handvaardigheidsproblemen, dyslexie, ADD, ADHD, ASS, ...

De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur die op een speelse manier worden aangeboden. Het thuis oefenen is natuurlijk ook heel belangrijk om het motorisch leren stap voor stap te automatiseren. De eerste vijf lessen leren ze enkel via een toetsenbord daarna dienen de leerlingen zelf een laptop mee te nemen zodat ze de vaardigheid blind typen onder de knie krijgen.

Voor meer info omtrent de start van de cursus (zowel in Maasmechelen als Genk), kunt u me altijd contacteren. U kan zich nu al inschrijven voor de volgende groepslessen.

U kan mij altijd contacteren op mijn nummer: +32 474/51 56 06

Veerle Bemelmans